Zorg voor een actuele inventaris van mobiele apparaten en tablets

Door een inventaris bij te houden van uw IT-middelen, krijgt u inzicht in de omvang van uw essentiële bedrijfsmiddelen. Het helpt u ook bij het identificeren van die bronnen die niet langer worden gebruikt maar nog niet buiten gebruik zijn gesteld.

Houd een inventaris bij van alle mobiele apparaten en tablets, zowel in het bezit van het bedrijf als privétoestellen (als ze toegang hebben tot uw gegevens), inclusief tot welke bronnen ze toegang hebben.

U dient ervoor zorgen dat u minimale beveiligingsvereisten kunt opleggen, zoals up-to-date besturingssystemen, up-to-date antivirus- en antimalware-systemen en de mogelijkheid om toegang op afstand in te trekken en gegevens te wissen.

 

Overweeg het gebruik van Mobile Device Management (MDM).

Een oplossing voor het beheer van mobiele apparaten kan bedrijven helpen de beveiligingsproblemen van mobiele apparaten aan te pakken. MDM biedt beheerders een manier om verloren of gestolen mobiele apparaten te traceren met behulp van GPS, gegevens op afstand te wissen wanneer nodig, en meer. ..

De meeste beheersystemen voor mobiele apparaten bieden onderstaande voordelen:

Isolatie

Containerisatie biedt beheerders een manier om bedrijfsgegevens te isoleren van persoonlijke apps. Het isoleren van bedrijfsgegevens op de mobiele apparaten van werknemers voorkomt dat kwetsbaarheden in persoonlijke apps de veiligheid van bedrijfsgegevens in gevaar brengen.

Email beheer

E-mail is een cruciaal communicatiemiddel voor de meeste bedrijven, maar het is ook een belangrijke bron van gegevenslekken. Door werknemers toegang te geven tot gedeelde e-mails met behulp van een beheerd apparaat, blijven bedrijfsgegevens veilig.

OS-updates

Apparaten up-to-date houden is absoluut noodzakelijk. MDM vergemakkelijkt de externe implementatie van kritieke OS-updates, waardoor OS-kwetsbaarheden worden hersteld en alle op OS gerichte mobiele malware-aanvallen worden voorkomen. Automatische OS-updates, gecombineerd met de juiste planning en testen, helpen ondernemingen onnodige storingen te voorkomen en de productiviteit van werknemers te verbeteren.

Apparaat traceren en op afstand wissen

Niet alle gebruikers gaan veilig met hun apparaten om; sommige werknemers kunnen hun apparaten verliezen of het slachtoffer worden van diefstal. Met MDM-beveiligingsprocedures kunnen beheerders deze verloren apparaten lokaliseren en de bedrijfsgegevens op afstand wissen, zodat deze gegevens veilig blijven.

Andere bedieningselementen

Afgezien van de hierboven genoemde besturingselementen, stelt MDM beheerders ook in staat om gecompromitteerde apparaten te detecteren, ongewenste URL's te blokkeren, de netwerkcommunicatie van hun organisatie te beveiligen door proxyconfiguraties te implementeren, en meer.

 

 

 

 

TASK

Have an up-to-date inventory of mobile devices.

TASK

Have an up-to-date inventory of end user devices, including private devices with organizational data (mail, docs,...)