Test regelmatig een herstel van backup uit

Gegevensback-up is van cruciaal belang om te herstellen van grote rampen. Test en evalueer uw back-up- en herstelstrategie regelmatig.

Test uw herstelprocedures om te controleren op::

Media fouten

Dit is een van de meest voorkomende redenen waarom back-ups en herstel mislukken en die niets te maken heeft met uw software. Dit is voornamelijk  bij gebruik van tape, CD of DVD-media. Zorg ervoor dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om dit medium correct te bewaren en onthoud dat sommige media een houdbaarheidsdatum hebben. Een testherstel uitvoeren is de snelste manier om ervoor te zorgen dat uw media volledig functioneel zijn en uw gegevens correct opgeslaan.

Menselijke fout

Menselijke fouten zijn een van de belangrijkste oorzaken van herstelfouten. Herstelmedia kunnen verkeerd zijn gelabeld, op de verkeerde plaats zijn opgeslagen, sommige servers zijn mogelijk niet opgenomen in de backup routine en kritieke services mislukken vanwege een onjuiste configuratie. Door een testherstel uit te voeren, controleert u niet alleen of de taak correct is voltooid, het is ook een zinvolle oefening voor noodherstel. Een organisatie die geroutineerd is in het herstellen van een backup, zal op kritieke momenten sneller en efficiënter reageren.

Opslagruimte

Herstel vereist een enorme hoeveelheid beschikbare schijfruimte, omdat u vaak de gegevens van een hele machine moet kunnen repliceren, terwijl u de oorspronkelijke informatie wilt behouden. Een hersteltest zal u bewust maken van uw opslagbeperkingen en de impact van het herstel.

Tijd nodig om te herstellen

Netwerkprestaties, connectiviteit, prestaties van de back-upserver en media hebben allemaal invloed op de tijd die nodig is om een ​​server / service in de back-upstatus te herstellen. Periodiek hersteltests uitvoeren kan u helpen uw hersteltijddoelstelling te evalueren en indien nodig te corrigeren. 

Rechten

Back-up en herstel van services zijn niet altijd afhankelijk van dezelfde machtigingensets. Backup Services kan de vereiste machtigingen missen om een ​​kopie van alle gegevens te maken en het herstel van b.v. een database kan mislukken vanwege onjuiste machtigingen. Regelmatig een back-up herstellen kan u helpen bij het evalueren van de benodigde rechten voor zowel back-up als herstel.