Voor een risicoanalyse uit

Uw risicoanalyse kan heel eenvoudig zijn of zeer gedetailleerd. Alles hangt af van de grootte van uw organisatie, de complexiteit van de projecten en de gevoeligheid van de gegevens die u verwerkt.

Onderschat echter de werkdruk niet, want zelfs als een project eenvoudig lijkt, kunnen de bijbehorende risico's aanzienlijk zijn. Daarom is er geen verband tussen de omvang van een project en de bijbehorende risico's. Om de juistheid en volledigheid van uw risicoanalyse te controleren, moet deze door verschillende mensen in uw organisatie worden geverifiëerd.

Het resultaat van uw risicoanalyse is uw beveiligingsplan. U geeft prioriteit aan beveiligingsmaatregelen die moeten worden gesaneerd om een ​​implementatieplan te hebben dat door het management kan worden goedgekeurd.

Een informatiebeveiligingsrisicobeoordeling is het proces van het identificeren en prioriteren van beveiligingsproblemen. De risico-inventarisatie zal vaak gebaseerd zijn op activa, waarbij de risico's worden beoordeeld ten opzichte van uw informatiemiddelen.

Voordat we een risicobeoordeling kunnen uitvoeren, moeten we een risicobeoordelingsmethode kiezen. Het kiezen van de juiste methodologie voor uw organisatie is essentieel om de regels te bepalen waarmee u de risicobeoordeling uitvoert. De methodologie moet vier zaken aanpakken: basisveiligheidscriteria, risicoschaal, risicobereidheid en een scenario- of activa-gebaseerde risicoanalyse.

Voor elke asset, die we eerder hebben geïdentificeerd, en die we hebben beoordeeld op kwetsbaarheid en dreigingen, wijzen we impact- en waarschijnlijkheidswaarden toe van het risico dat zich voordoet.

De uitkomst van de risicobeoordeling zal de basis vormen voor ons Security Plan en zal ons helpen bij het prioriteren van de beveiligingsmaatregelen die we willen implementeren.