Houd een register bij van al uw activa

Het doel is om up-to-date kennis te hebben van alle gebruikte IT-apparaten. Dit inzicht helpt u mogelijke aanvalsvectoren en essentiële activa voor uw organisatie te identificeren. In geval van een incident kan het u helpen te detecteren waar het probleem vandaan komt en mogelijks met welke leverancier u contact moet opnemen.

Om dit te bereiken, moet u een inventaris bijhouden van uw IT-middelen, zoals netwerkapparaten, op internet aangesloten servers, werkstations, mobiele apparaten en apparaten voor eindgebruikers.

Deze inventaris van IT-middelen stelt u in staat uw essentiële activa te begrijpen, uw onderhoudscontracten te controleren, te identificeren welke middelen niet langer worden gebruikt, maar nog niet buiten gebruik zijn gesteld en om uw budget te concentreren op de activa die belangrijk zijn voor uw organisatie.

Voor de identificatie van essentiële bedrijfsmiddelen kan het nuttig zijn om deze IT-inventaris te koppelen aan belangrijke bedrijfsactiviteiten en processen. Het is belangrijk om deze inventaris up-to-date te houden.