Gebruik waar mogelijk Multi Factor Authentication

Multi-Factor Authentication (MFA) is een beveiligingssysteem dat de identiteit van een gebruiker verifieert door meerdere referenties te vereisen. ...

MFA is een effectieve manier om verbeterde beveiliging te bieden, omdat traditionele gebruikersnamen en wachtwoordencombinaties kunnen worden gestolen en ze steeds kwetsbaarder worden voor brute force-aanvallen. Multi Factor Authentication is over het algemeen gebaseerd op een van de volgende drie dingen: iets dat gebruikers weten (bijvoorbeeld wachtwoord), in hun bezit hebben (bijvoorbeeld een telefoon), of een biometrisch gedeelte (bijvoorbeeld vingerafdruk).

Multi-factor authenticatie combineert 2 of meer identificatiemethoden. Bij het gebruik van sterke Multi Factor Authentication (Authenticator-app, Biometrie, geen sms), kunnen regels voor wachtwoordcomplexiteit en het verlopen van wachtwoorden worden losgemaakt om de acceptatie door gebruikers en de acceptatie door gebruikers van deze technologie te vergemakkelijken. Sterke authenticatie bevestigt dat de geïdentificeerde persoon werkelijk die persoon is.

Het maakt imitaties, identiteitsdiefstal, 'man in the middle'-aanvallen etc. véél complexer

TASK

Use 2-factor/multi-factor authentication for critical applications and platforms where possible