Gebruik Mobile Device Management (MDM)

Zorg ervoor dat uw bedrijf bedrijfsapps kan isoleren van privé-apps. Mobile Device Management geeft u controle over het toelaten, registreren, beheren, wissen en upgraden

Een oplossing voor het beheer van mobiele apparaten (MDM) kan bedrijven helpen de beveiligingsproblemen met mobiele apparaten aan te pakken. MDM biedt beheerders een manier om verloren of gestolen mobiele apparaten te traceren, gegevens op afstand te wissen indien nodig, en meer. ..

De meeste beheersystemen voor mobiele apparaten bieden veel van de onderstaande voordelen:

Isolatie

Containerisatie biedt beheerders een manier om bedrijfsgegevens te isoleren van persoonlijke apps. Het isoleren van bedrijfsgegevens op de mobiele apparaten van werknemers voorkomt dat kwetsbaarheden in persoonlijke apps de beveiliging van bedrijfsgegevens kunnen compromitteren.

Emailbeheer

E-mail is een cruciaal communicatiemiddel voor de meeste bedrijven, maar het is ook een belangrijke bron van gegevenslekken. Door werknemers toegang te geven tot e-mails met behulp van een centraal beheerd apparaat, blijven bedrijfsgegevens veilig.

OS-updates

Apparaten up-to-date houden is kritiek in elk beveiligingsprogramma. MDM vergemakkelijkt de verplichte implementatie van kritieke OS-updates, waardoor OS-kwetsbaarheden worden hersteld en alle op OS gerichte mobiele malware-aanvallen worden voorkomen. Automatische OS-updates helpen ondernemingen onnodige storingen te voorkomen en de algehele productiviteit van werknemers te verbeteren.

Apparaat volgen en op afstand wissen

Niet alle gebruikers gaan veilig met hun apparaten om. Werknemers kunnen hun apparaten verliezen of het slachtoffer worden van diefstal. Met MDM-beveiligingsprocedures kunnen beheerders deze verloren apparaten lokaliseren en de bedrijfsgegevens op afstand wissen, zodat deze veilig blijven.

Andere 

Afgezien van de hierboven genoemde besturingselementen, stelt MDM beheerders ook in staat om gecompromitteerde apparaten te detecteren, ongewenste URL's te blokkeren, de netwerkcommunicatie van hun organisatie te beveiligen door proxyconfiguraties te implementeren, en meer...